Nová publikace zmapuje církevní památná místa

Nová publikace zmapuje církevní památná místa
ilustrační foto

Olomoucký kraj se bude podílet na vzniku nové publikace, která bude prezentovat významné církevní památky, poutní místa a poutní cesty na Moravě. Na společném propagačním materiálu se dohodly všechny čtyři moravské kraje. 

V rámci projektu „Duchovní dědictví Moravy a Slezska“ se kraje Olomoucký, Moravskoslezský, Zlínský a Jihomoravský budou podílet na nákladech na vydání publikace každý částkou 300 tisíc korun. Novou tiskovinu představí veřejnosti v lednu 2013 na veletrhu Regiontour v Brně.

Iniciativa reaguje na významnou událost, která bude jedním z hlavních témat příštího roku - 1150. výročí příchodu slovanských věrozvěstů na Moravu. Bude obsahovat návrhy výletů, výřezy map s vyznačením jednotlivých církevních a poutních míst či poutních cest, aby byl praktickou pomůckou při plánování jejich návštěv. Představením církevních památek osloví domácího i zahraničního návštěvníka.

„Připravovaná tiskovina tím, že nabídne konkrétní možnosti atraktivního trávení volného času, bude motivovat k návštěvě a většímu využití potenciálu cestovního ruchu daného území a podpoří celkovou image Moravy a Slezska. Tištěný materiál bude převeden i do podoby mobilního průvodce, aby si jej mohli zájemci například stáhnout do svých mobilních telefonů,“ doplnil hejtman Martin Tesařík.

Vydání tiskoviny je součástí užší smluvní spolupráce moravských krajů v cestovním ruchu, která  probíhá od roku 2005. V loňském roce umožnila vydání brožury „Morava a Slezsko – výlety na běžkách“.   

(red)

Poslat nový komentář