Na Jestřáby za devadesát. A jak je tomu jinde?

Na Jestřáby za devadesát. A jak je tomu jinde?
ilustrační foto LHK Jestřábi, Lubomír Tesař

 

Po zveřejnění cen vstupného na ligová utkání prostějovských Jestřábů, které činí devadesát korun, vznikl mezi příznivci klubu rozruch. My se nyní podíváme, jaká cena vstupenek bude na stadionech největších konkurentů prostějovského hokejového klubu.

Prostějovu nejbližším soupeřem je Šumperk, zde se bude na první ligu chodit za padesát korun, děti ji pak budou mít za třicet. Co se týče dalších konkurentů, tak v Havířově dají muži za vstupné sedmdesát korun, ženy pak padesát a děti do šestnácti let třicet. Dalším fanouškovsky atraktivním soupeřem bude jihlavská Dukla, zde je vstupné na podobné úrovni jako v Havířově, návštěvníci zaplatí sedmdesát korun.

Platit devadesát korun se tedy možná zdá dosavadním pravidelným návštěvníkům prostějovského hokejového stánku mnoho, ovšem jsou tu ještě permanentky, které zvláště v nastávající sezóně ceny vstupného velmi zvýhodní. Při koupi permanentky za osmnáct set korun, která platí na dvacet šest utkání záladní části, vás jeden zápas příjde na necelých sedmdesát korun, což je stejná cena jako v Jihlavě, či Havířově. Dále je tu ještě tzv. superpermanentka, která zahrnuje i utkání play-off, či play-out. Ta vás příjde na dva tisíce tři sta čtyřicet korun, ovšem není předem jasné kolik utkání nad rámec základní části Jestřábi odehrají. Po zavedení předkola play-off je ovšem už jasné, že nějaká utkání nad rámec základní části budou, minimálně budou na domácím ledě tři, v nejvíc "drastickém" případě zahrnujícím i baráž o extraligu by mohli Hanáci doma odehrát více než sedmnáct utkání nad rámec, což by, při zvýšené ceně vstupenek na play-off, znamenalo prakticky proplacení permanentky na základní část.

Nejnavštěvovanějším zimním stadionem minulé sezóny byl ten v Českých Budějovicích, kde je vstupné na sezení rozděleno podle sektorů a pohybuje se mezi sto třiceti až devadesáti korunami, což jsou ceny podobné jako v Chomutově, na stání se pak v Českých Budějovicích na hokej chodí rovněž za sedmdesát korun. I když je toto město z jihu Čech Prostějovu vzdáleno asi dvě stě šedesát kilometrů, fanouškovsky budou zápasy s ním velmi atraktivní, jelikož příznivci Budějovic zřejmě budou vážit dlouhou cestu až na Hanou a prostějovští fanoušci jim návštěvu jistě oplatí.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

 

Poslat nový komentář