Po polovině základní části se Jestřábi drží na místech pro play-off

Po polovině základní části se Jestřábi drží na místech pro play-off
ilustrační foto: zdroj LHK Jestřábi

Po šestadvaceti kolech, tedy přesné polovině základní části WSM ligy, patří hokejistům Prostějova pátá příčka. Letošní ročník 1. ligy je velmi vyrovnaný, svědčí o tom ztráta pouhých devíti bodů na lídra z Karlových Varů, ale také pouze čtyři body náskoku na devátý celek z Třebíče.

Začátek sezóny byl v podání Jestřábů velmi rozpačitý, když po osmi kolech byli na jedenáctém místě s devíti body. Od té doby ovšem přišel razantní obrat. Od devátého kola Jestřábi začali pravidelně sbírat body, bez jediné série porážek. Dvanáct výher a šest porážek hovoří za vše.

Především série mezi 17. až 25. kolem, kde Jestřábi dokázali 9x v řadě bodovat, byla fantastická. Hlavně poslední tři zápasy, kdy nejprve rozstříleli doma Třebíč poměrem 9:0, dva dny na to výsledkem 9:1 uspěli v Ústí nad Labem, a do třetice porazili loňský extraligový tým z Karlových Varů na domácím stadionu 4:2. I přes poslední porážku na Kladně 6:1 se prostějovská letka udržela na pátém místě.

To, že při zápasech Jestřábů se je na co dívat, dokazuje i fakt, že po vedoucích Karlových Varech jsou druhým nejčastěji skórujícím týmem soutěže, když v šestadvaceti zápasech dokázali vstřelit 87 gólů. Hráči Prostějova Jan Rudovský a Tomáš Nouza navíc vévodí kanadskému bodování WSM ligy.

Ve středu začnou Jestřábi druhou polovinu základní části v nejvyhrocenějším duelu na ledě Přerova, kde je letos čeká už třetí hanácké derby. V prvních dvou zápasech vyšel Prostějov naprázdno, dokáže na třetí pokus Zubry porazit? (jaf)

Poslat nový komentář