Špinavci se chystají na Sovinec i Plumlov, informuje Zdeněk Zedek

Špinavci se chystají na Sovinec i Plumlov, informuje Zdeněk Zedek
Ilustrační foto ber

V roce 2021 se na hrad Sovinec a zámek Plumlov vrátí akce, pořádané spolkem přátel hradu Sovinec Špinavci.

„Ta první, která by se měla 29. a 30.5. konat na Sovinci, je nazvaná Kolotoč príma pohádek. Den dětí na zakletém hradě je ale zatím jistý tak na 50 procent,“ sdělil PvNovinkám Zdenek Zedek.

Další akce se bude opět konat na Sovinci. Ve dnech 19. a 20. června to bude šermířský víkend, nazvaný Škrhola a lotři ze mlýna.

3. až 6. července se Špinavci přesunou na Plumlov, kde připravují největší akci sezóny, Dobývání hradu Plumlov. Ta nabídne vojenskou historii a bojové umění středověku.

 Na Sovinci budou k vidění opět 10. a 11. července na akci Přízrak z temné věže, 24 a 25. července na akci Za čest a krále a v dnech 31. července a 1. srpna zde uspřádají velkolepý rytířský turnaj Na příkaz císaře.

7 a 8. srpna je opět přivítá Plumlov, tentokrát na šermířsko – řemeslném víkendu.

O týden později, 14. a 15. srpna, pořádají Špinavci na Sovinci Hodokvas Rytíře Kobylky a 18. a 19. září loutkářskou a pohádkovou pouť Kašpárek na skalním  

28. září a 2. a 3. října je opět uvítá Plumlov na Sokolnických slavnostech.

16. a 17. října nabídnou na Sovinci Balady zbojnické a sezonu uzavřou opět na Sovinci a to 28. 30. a 31. října Pastí na medvěda, což jsou sokolnické lovy.

„Moc se na vás těšíme, na Plumlově i Sovinci,“ dodává za Špinavce Zedek.

A vy nezapomínejte sledovat soutěže PvNovinek. I letos v nich budeme na všechny akce nabízet rodinné vstupné. (ber)

Poslat nový komentář