Městský hřbitov se dočká dalších oprav

Městský hřbitov se dočká dalších oprav
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova projednala postup dalších oprav Městského hřbitova za Brněnskou ulicí. Opravy budou mimo jiné spočívat v sanaci vlhkosti hřbitovní zdi, rekonstrukci vnějšího pláště zvonice, navazujícího objektu, kterým je vstupní brána a objektu domu správce. Předpokládaná cena byla projektové dokumentace něco přes 8 milionů korun včetně DPH. Odbor veřejných zakázek již vysoutěžil dodavatele této investiční akce.

„Nejvýhodnější nabídku předložila společnost REDAL AKTIV s.r.o., z Napajedel,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal. Výše cenové nabídky je zhruba o milion vyšší, než předpokládala projektová dokumentace, tedy něco přes 9 milionů včetně DPH. Rezerva pro případný technický dozor, autorský dozor a odborný biologický dozor činí cca 140.000, -- Kč. Celkové náklady na realizaci akce tedy činí 9.400.000, -- Kč,“ dodává Rozehnal.

V rozpočtu statutárního města Prostějova pro rok 2022 je však na tuto investiční akci vyčleněno 8.000.000 Kč. Rada města proto schválila na svém jednání rozpočtové opatření ve výši 1,4 mil. Kč, aby mohla být akce realizována.

„Na uvedenou akci zároveň podáme žádost z rozpočtu Olomouckého kraje. Možnost dotace je max. 50 % uznatelných nákladů, a to až do výše 500 tis. Kč a právě o tuto částku požádáme,“ uzavřel Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář