Při vyproštění dítěte ze skalního terénu zasahoval vrtulník

Při vyproštění dítěte ze skalního terénu zasahoval vrtulník
Foto ZZS Olomouckého kraje

V pátek 4. září krátce před 11 hodinou bylo na operační středisko záchranné služby nahlášeno zranění v terénu v okolí městských skal u Bratrušova na Jesenicku.

"Jednalo se o čtrnáctiletého chlapce, který během výletu při hře upadl v lesním terénu a došlo u něj tak ke zlomení stehenní kosti. Jelikož se nacházel v zalesněném terénu a cesty k místu události byly značně členité a nedostupné pro vozidlo, byla na místo události vyslána LZS společně s RZP posádkou z Hanušovic," popsala situaci mluvčí záchranky Lucie Urbanová.

Na pomoc byla také přivolána horská služba z Koutů nad Desnou. V dané oblasti nebylo možné přistát, tudíž byla zdravotnická posádka vysazena za letu na nejbližším vhodném místě a ke zraněnému musela dojít s veškerou výbavou pěšky. Z opačného směru poté na místo dorazila pěší cestou i pozemní posádka. Lékař společně se záchranáři na místě malého pacienta zajistili, zanalgetizovali, imobilizovali poraněnou končetinu a společnými silami poté transportovali k sanitnímu vozidlu, které převezlo pacienta z nedostupného terénu k vrtulníku, který následně pacienta ve stabilizovaném stavu transportoval do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení urgentního příjmu. (red)

Poslat nový komentář