Srdéčko bodovalo v Pardubicích. V kvalifikaci na Velkou uspěl Mahony

Srdéčko bodovalo v Pardubicích. V kvalifikaci na Velkou uspěl Mahony
Foto Imphal dostihy TV

Sobota byla pro Stanislava Popelku a tým jeho dostihové centrály z Hvozdu náročným dnem. Do Pardubic vezli hned sedm koní. Jeden z nich, devítiletý hnědák Mahony, se postavil na start I. kvalifikace na Velkou pardubickou.  Uspěl, stejně jako jeho stájoví kolegové. Slavilo se i vítězství.

Velká cena města Pardubic, 1. kvalifikace na 131.Velkou pardubickou, byla steeplechase crosscountry na 5800metrů. Mahonyho, reprezentujícího stáj Nýznerov, vedl žokej Marek Stromský. Mezi čtrnáctkou zkušených steeplerů, mezi nimiž byli i vítězové Velké pardubické, vybojoval na měkkém terénu osmé místo a kvalifikaci do Velké.

Stejný žokej sedlal v Ceně Viléma z Pernštejna, stcc na 3300 m osmiletého Imphala, zástupce stáje Quartis-Zámecký Vrch. Tmavý hnědák nedal nikomu šanci a cílem proběhl první, o sedm délek před druhým Mustamirem. „On je vždycky dobře připravený, uběhne jakoukoli distanci. Jen se mu musí chtít,“ smál se v cíli Stromský.

Dalším úspěchem stáj skončila i Cena Dostihového spolku, stcc na 4300 m. Druhá z dvaceti koní v ní doběhla pod Danielem Vyhnálkem sedmiletá hnědka Kornelia, vlastní odchov Stanislava Popelku, který klisnu trénuje pro Martina Bláhu. Osmý do cíle dorazil devítiletý ryzák Lambrozini stáje Hvozd-Popelka-Hanák s žokejem Janem Odložilem.

V Ceně Nadačního fondu Jockey Clubu ČR, stcc na 3350 m, skončil Marek Stromský s pětiletou Ztracenkou stáje Nýznerov na sedmém místě. Nutno dodat, že poměrně nezkušená kobylka to v poli dvaceti koní zvládla víc než dobře.

V Poháru BICZ Holding, stcc na 4400 m, doběhl Stretton se Stromským osmý, Marcus Aurelius pak s Danielem Vyhnálkem jedenáctý.

Další dostihy čekají Popelkovy svěřence Apas Rocku, Hisahita a Yahka 26. května v polské Wroclavi. (ber)

Poslat nový komentář