Zpráva městské policie: Obnažování u sochy vysvětlovali mladíci opilostí

Zpráva městské policie: Obnažování u sochy vysvětlovali mladíci opilostí
ilustrační foto Jana Zaorálková

Jak PvNovinky informovaly, prostějovští strážníci řešili incident týkající se sochy Jiřího Wolkera, umístěné na náměstí TGM v Prostějově. Dva mládenci se u sochy obnažovali, jejich společnice je fotily. Fotografie byly následně publikovány na Facebooku. 

"Skupinu čtyř osob jsme ztotožnili na základě záznamů kamer a fotografií a příspěvků na sociální síti. Jednalo se o dva mladíky ve věku 22 a 25 let. S nimi byly na místě i dvě dívky, které je  fotily. Strážníkům se podařilo část podezřelých osob zkontaktovat v místě bydliště. K incidentu se přiznaly a uvedly, že všichni byli opilí a to co udělali, byla klukovina," konstatoval ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

Tím, že se obnažovali u sochy a poté snímky umístili na internet, jsou pánové důvodně podezřelí z přestupku proti veřejnému pořádku, a to vzbuzování veřejného pohoršení. "Celá záležitost byla předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Ten má možnost udělit za přestupek veřejného pohoršení pokutu do patnácti tisíc korun," dodala strážník Tereza Greplová. (ber) 

 

Komentáře

Wolker s Masarykem na jednom place, kdo to vymyslel, spíš který KO.KOT

Ta drzost,prý klukovina.Spíš vykradená mozkovna

Poslat nový komentář