Judistka Laura Padrnosová zlatá v Rakousku!

Judistka Laura Padrnosová zlatá v Rakousku!
Foto ZG
Další fotky: 
Judistka Laura Padrnosová zlatá v Rakousku!
Judistka Laura Padrnosová zlatá v Rakousku!

Od 13. do 14. 5. 2023 se konal 16. ročník Mezinárodního turnaje Tentweg Rakousko Cup. Jako každý rok se závody konaly v hokejové hale Aichfeldhalle Zeltweg v Murtalu. Mezi více než tisícem startujících judistů byli i borci ze Sokola I Prostějov. A nevedli si vůbec špatně.

„Letos poprvé bylo více než 1000 startujících ze 14 národů (AUT, HUN, LIE, NED, SLO, FRA, ROU, CRO, BUL, ITA, GER, SVK, CZE, MDA). Taková účast není na turnajích mimo akce EJU (Evropská judo unie) a IJF (Mezinárodní federace juda) obvyklá,“ říká šéftrenér Zdeněk Gottwald.

V sobotu bojovaly věkové skupiny U10, U12, U14 a U16 s celkem 697 startujícími. Sokol I Prostějov měl tento den ve svých váhových kategoriích 27 závodníků. „Nejlépe se umístila na 1. místě Laura Padrnosová, která předvedla zápasy ukončené do dvaceti vteřin krásnými technikami. Na 2. místě se umístila Sophie Maradová, na 3. místě Matouš Havlíček, Lukáš Šulák, na 4. místě Dominik Hrňa. Na 5. místě Pavla Bohanesová, Adam Nestrojil, Marek Podešva, Hynek Dluhoš. Na 7. místě Michaela Vaculíková. Díky těmto výsledkům se Sokol I Prostějov tento den umístil na 25 místě z 90 zúčastněných klubů.

Následující den reprezentovalo 403 startujících ve věkových skupinách U18, U21 a seniorské třídě. Vysoký počet mezinárodních sportovců přispěl také k tomu, že úroveň turnaje byla velmi vysoká. Za Sokol I Prostějov startovalo 9 závodníků, zde byla možnost v turnaji startovat ve dvou věkových kategoriích. „Ondřej Vašut se v dorostencích smolně nedostal do finále, ale v boji o 3. místo nedal soupeři šanci a krásně provedenou technikou v postoji vyhrál před skončením časového limitu. V Juniorech U21 bral 5. místo, kdy chybělo opravdu málo a urval zase medaili. Michaela Vaculíková si v dorostenkách vybojovala 3. místo. Dominik Vašut v U21 bral 5. místo a v seniorech byl sedmý. Ester Zlámalová smolně prohrála o třetí místo a tak brala 5. místo,“ doplňuje Gottwald. Celý tým provázeli turnajem trenéři Petr Sedláček, Aleš Tulach, Jan Brtník, Vojtěch Křívák, Ondřej Rác.

Jsem rád, že jsme mohli zorganizovat tak velkou skupinu závodníků, děkuji také autobusové dopravě Konečný, za bezpečné zajištění dopravy. Za tři týdny nás, trenéry Sokol I Prostějov, čeká Mistrovství Evropy veteránů, na které se intenzivně připravujeme. Zároveň se naplno věnujeme přípravě dětí na soutěže. Bez podpory našich rodin by to nešlo, proto jim moc děkujeme, že nás podporují,“ zakončuje Zdeněk Gottwald. (Text a foto ZG)

Poslat nový komentář