Od pondělí otevřou kadeřnictví, kosmetiky i masáže. Na obchody si musíme ještě týden počkat

Od pondělí otevřou kadeřnictví, kosmetiky i masáže. Na obchody si musíme ještě týden počkat
Ilustrační foto pixabay.com

3. května v České republice znovu otevřou služby spojené s péčí o tělo, jako jsou kadeřnictví, manikúry, pedikúry, masáže nebo kosmetické služby. 3. května budou moci otevřít také služby spojené s péčí o zvířata.

Obsluha může v jeden čas poskytovat službu vždy jen jednomu zákazníkovi. Mezi místy, kde jsou klienti obsluhováni, musí být rozestup minimálně dva metry. Lidé, kteří budou chtít služeb využít, se budou moci prokázat několika typy testů a potvrzení. A to PCR testem nebo antigenní testem provedeným na certifikovaném místě, použitelné budou i testy z práce či školy. Jednorázově si také člověk bude moci udělat test sám přímo v provozovně před využitím služby.

Všechny maloobchody se v Česku otevřou v pondělí 10. května, nehledě na aktuální počet nakažených. Podle dřívějších vyjádření ministra průmyslu Karla Havlíčka by v prodejnách měla platit stávající opatření, tedy limit 15 metrů provozní plochy na jednoho zákazníka, dodržování dvoumetrových odstupů, dezinfekce rukou před vstupem do obchodu či zakrytí dýchacích cest.

Ostatní služby a řemesla budou moci otevřít spolu s maloobchodem 10. května.

O pevném termínu zprovoznění restauračních zahrádek vláda zatím nerozhodla, podle stávajících plánů by se tak mělo stát nejdříve 17. května. O otevření vnitřních prostor stravovacích zařízení v následujících týdnech vláda neuvažuje (Zdroj Vláda ČR)

Poslat nový komentář