Využití Kaska je pro mnoho subjektů nemožné. Je drahé

Využití Kaska je pro mnoho subjektů nemožné. Je drahé
ilustrační foto ber

 

Kulturní a společenské centrum patří díky rozhodnutí zastupitelstva od poloviny roku 2014 pod Domovní správu. Změnilo se mnoho věcí, mimo jiné ceny za pronájem. Pro mnoho organizací už nejsou prostory dostupné.

Na problém poukázala na posledním jednání zastupitelstva bývalá radní Milada Sokolová. "Bývalá rada se snažila pomocí smluvních cen umožnit bývalému jednateli zvýšit obsazenost Kascentra. Současná rada se snaží navýšit ceny a stanovit je pro každého stejně, výdělečného i nevýdělečného, charitativního," sdělila zastupitelům. Podle jednatele Domovní správy je ale třeba vydělávat. "Přesvědčili jsme se několikrát, že údajná charitativní akce měla výtěžek několikrát vyšší, než byla snížená cena pronájmu. Na charitu se ale dostalo minimum," upozornil Vladimír Průša.

Organizátoři nejrůznějších akcí jsou ale jiného názoru a Kasko opouštějí. "Náš vznikající neziskový spolek pro děti přestalo KaS centrum z důvodu cen, které jsou pro nás neúměrné, zajímat. Jednou jsme zkusily, stačilo navždy. Za hodinu a půl té nejmenší zasedačky 736,- Kč s DPH, to ať se příště tedy chodí vedení dívat na to prázdno, které tam bude. Pro pletení čtverců, které je charitativní akcí, se náš spolek sejde u soukromníka," uvedla Jitka T. Nadymáčková.  Ani Alena Rubešová zde už akce Avonu pořádat nebude. "500 korun za hodinu a bez obsluhy a možného občerstvení, to raději vyhledáme restaurace se salonky," konstatovala.   I Markéta Valentová už na nájem prostor rezignovala. "Kulturák bych využila pro prodej dětského zboží a kulturní akce. Bohužel ceny jsou tak vysoké, že na ně nedosáhnu," posteskla si.  A Kascentrum bude muset opustit i Restaurant Day. "Za poslední pronájem máme uhradit téměř sedm tisíc korun. Jen otevření WC přišlo na dva tisíce. Takže se příště budeme muset poohlédnout po jiném místě. Všichni, kteří se účastní co by vařící, to dělají ve volném čase, není možné, abychom po nich chtěli ještě zaplatit," vysvětlila Milada Sokolová.  "Smluvní ceny umožňovaly lidem pořádat nevýdělečnou akci za nižší ceny, než platili ti, kteří na akcích vydělávali - tipu diskotéky. Logicky tak první jmenovaní budou hledat azyl jinde a Kasko bude prázdné. Myslela jsem, že dokud tu objekt stojí, chceme, aby žil a byl tu pro lidi, takhle to dopadne tak, že lidé tam nebudou moci chodit kvůli cenám a bude to vypadat, že objekt vlastně nepotřebujeme," zamyslela se. (ber)

Komentáře

To je přece účel - zvýšit nájem tak, aby byl neaxceptovatelný a pak prohlásit, že je KASC zbytečný, protože o jeho využití nemá nikdo zájem!!!

 

A jak bude chátrat, přijde ke slovu Manthellan. Jasná taktika.

Ten subjekt, který tyto ceny takto navýšil je úplně postavený na hlavu. Místo nějaké kultury v Prostějově se tam nebude dít nic a Kasco bude jen chátrat...opravdu banda idiotů -_-

Poslat nový komentář