KaSCentrum by potřebovalo stamilionovou injekci. Vše je na soudu

KaSCentrum by potřebovalo stamilionovou injekci. Vše je na soudu
ilustrační foto dsp-pv.cz

Kulturní a společenské centrum dostane dárek v podobě rekonstrukce plynové kotelny. Důkladné opravy by ale potřeboval celý objekt. Zda se jich dočká, nebo jej čeká demolice, rozhodne zřejmě soud.

Z šesti plynových kotlů, které byly instalovány v roce 1988, fungují tři. Nákup nových a jejich instalace vyjde radnici na 1,7 milionu korun. Zda zde kotle zůstanou, je otázka soudní pře.

Magistrát čeká na rozhodnutí Krajského soudu, který posuzuje neplatnost smlouvy mezi městem Prostějov a společností Manthellan. Ta stále trvá na svém záměru postavit na místě KaSCentra  multifunkční nákupní centrum. Pokud by ale nedošlo k jeho demolici, mohou radní využít studie, která se věnuje celkové rekonstrukci objektu. „Mimo jiné je zapotřebí vyměnit okna a zateplit plášť budovy,“ uvedl již dříve náměstek primátorky Jiří Pospíšil s tím, že studie počítá s náklady ve výši sta milionů korun. (ber)   

Komentáře

Anonymní komentář, ve kterém někdo pronáší sporná tvrzení a nepodkládá je důkazy. Doufám si každý rozumný člověk dá pět a pět dohromady a uvědomí, že takové komentáře jsou vždycky ve vlastním zájmu pisatele.
Pokud chcete, drahý pane, něco takového tvrdit, prosím vás o veřejné vystoupení (například skrze noviny nebo na představenstvu), které bude podložené důkazy a fakty.
Já tu taky můžu napsat, že jste například impotent, ale pokud to nepodložím, těžko to může brát čtenář vážně - to přece uznáte.

Částka 100 milionů Kč je výrazně podhodnocena. Opravy lze očekávat ve výši 1 až 2 miliard korun. Vzhledem k odhadu nákladů nad 1 miliardu korun a zastaralým konstrukcím je třeba postupovat rázně, jako v případě jezdeckých kasáren. Zbourat a plochu nabídnout solventním zahraničním investorům.

Poslat nový komentář