Ve foyer kina vznikne kinokavárna. Filmy se budou promítat i v parku

Ve foyer kina vznikne kinokavárna. Filmy se budou promítat i v parku
Foto MMP

Částkou 200 tisíc korun přispěje město Prostějov kinu METRO 70 na pořízení, instalaci, zprovoznění a provozování tzv. technologie e-cinema ke kinematografickým představením. Kinu METRO 70 se totiž podařilo získat dotaci ze Státního fondu české kinematografie ve výši 240 tisíc korun na uvedený projekt. 

Město Prostějov se už dříve zavázalo k finanční spoluúčasti v případě získání dotace. „Konkrétně půjde o nákup digitálního projektoru a plátna s příslušenstvím pro projekce ve standardu e-cinema, které se bude používat v prostoru foyer kina v zamýšlené kinokavárně a v letních měsících pro venkovní projekce mobilního letního kina,“ vysvětlila náměstkyně Milada Sokolová.

E-cinema je označení pro kinoprovoz realizovaný pomocí digitálního projektoru schopného promítat obsah odbavovaný přes PC či Blu-Ray a DVD mechaniku. Touto technologií není možné promítat běžný obsah z nosičů určených pro plně digitalizované sály, jakým je například velký sál kina Metro 70.

„Po upravení foyer se budou promítat filmy, které nejsou schopny přilákat tak velké množství diváků, jako je to u mainstreamových titulů. Tyto filmy v portfoliu v současné době kino také má, ale není ekonomicky rentabilní je promítat v sále s kapacitou 374 diváků. Cílem je zachovat kvalitní a pestrou dramaturgii kina, která má potenciál oslovit co nejširší spektrum návštěvníků kina, kdy se ale jedná se o tituly z portfolia filmového klubu, filmy artové, dokumentární či jinak umělecky hodnotné v prostoru pro menší počet diváků,“ dodává Sokolová.

Potřeba projekčního prostoru pro menší počet diváků vyvstává i proto, že zatím nelze promítnout školní představení pro jednu třídu, což bývá požadavek škol z okolních přilehlých vesnic. (red)

Poslat nový komentář