Vláda schválila změny ve školství. Covidové

Vláda schválila změny ve školství. Covidové
ilustrační foto vladacr

Vláda projednala v pondělí několik dílčích změn v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví. Hlavní změny se týkají školství. Některé již začaly platit od 21. dubna, další od čtyřiadvacátého a také od dnešního dne.

Od 24. dubna bylo spuštěno plošné testování na vysokých školách, a to za obdobných podmínek jako v ostatních plošně nařízených segmentech. Testovat se měli studenti, kterým bude následně od 26. dubna umožněno zúčastnit se prezenční výuky. Testování nejméně jednou za sedm dní bude jednou z podmínek účasti na prezenční výuce, i v tomto případě platí výjimky pro kompletně očkované či osoby, které prodělaly covid-19 v posledních 90 dnech. Testování zajistí přímo vysoká škola, nebo si student může přinést platný vlastní test provedený v autorizovaném testovacím místě. Tato povinnost se nebude vztahovat ani na účastníky individuálních konzultací či individuální výuky.

Od 26. dubna se budou moci středoškoláci účastnit praktické výuky. Studenti posledních ročníků vysokých škol budou moci nastoupit na praktickou a klinickou výuku. Od stejného data se budou moci v Karlovarském a Královéhradeckém kraji vrátit i další děti do školek. (Zdroj Vláda.cr)

Poslat nový komentář