Rozvolnění pokračuje. Od pondělka budeme moci do zahrádek restaurací i fitness center

Rozvolnění pokračuje. Od pondělka budeme moci do zahrádek restaurací i fitness center
ilustrační foto

Od pondělí 17. května nastane další velké rozvolnění. Vláda schválila konec rotační výuky na 1. stupni základních škol, otvřít by měly i zahrádky restaurací.

  • Otevřít by měly také zahrádky restaurací. Zákazníci budou muset mít negativní test na koronavirus, a to buď PCR, nebo antigenní. Na zahrádky budou moci také ti, kteří prodělali covid či mají očkování. U stolu pak budou moci sedět pouze čtyři lidi, pokud nejsou ze stejné domácnosti. 
  • Od 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku až pro 700 lidí, podmínkou bude negativní test na koronavirus, odstup nejméně 14 dnů od očkování nebo nejvýše 90 dnů od prodělání nemoci covid-19.

Vláda od 17. května povolí provoz vnitřních sportovišť, kde bude platit limit jednoho návštěvníka na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy sportoviště, ve skupině budou smět být maximálně dva lidé a nejvýše deset lidí celkem na sportovišti. Lidé se budou muset u vstupu prokázat negativním testem na koronavirus, certifikátem o očkování, nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v posledních 90 dnech.

  • V nemocnicích budou znovu povoleny návštěvy.
  • Zoologické či botanické zahrady budou moci naplnit kapacitu na 50 procent. Dosud to bylo 20 procent.
  • Pokud jste milovník wellness, sauny, solných jeskyní a rádi plavete ve veřejných bazénech, máte smůlu. Vše zůstane pro veřejnost uzavřeno i nadále. (ber)

Poslat nový komentář