Další covidové rozvolnění začne platit od 26. června

Další covidové rozvolnění začne platit od 26. června
ilustrační foto pixabay

Kvůli úpravě testování na dětských táborech posunula vláda na 26. červen soubor rozvolnění plánovaný původně na 1. červenec. O rozhodnutí informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podle dohody ministerstva zdravotnictví se zástupci České rady dětí a mládeže se děti, které se před odjezdem prokážou negativním PCR testem, nebudou muset na táborech testovat každých sedm dní. Pro vyhnutí se opakovanému testování přitom nebude nutné, aby se PCR testem prokázali všichni účastníci tábora, jak minulé pondělí schválila vláda. Přetestování bude po sedmi dnech povinné jen u dětí, které před odjezdem podstoupily antigenní test nebo samotest na místě.

Od 26. června bude možné například konzumovat v kinech. V muzeích a galeriích bude moci být jeden návštěvník na deset metrů čtverečních. Skupiny budou moci navštěvovat hrady a zámky bez omezení, pokud budou mít negativní testy na koronavirus nebo budou očkováni proti covidu-19.

Akcí během posledního víkendu před prázdninami se bude moct venku účastnit až 5000 lidí. Uvnitř budou moci být akce pro 2000 návštěvníků, kapacita bude moci být naplněna maximálně ze 75 procent. (Zdroj MZ ČR)

Poslat nový komentář