Mladíkovi hrozí za dvojnásobnou vraždu v Tovačově dvacet let

Mladíkovi hrozí za dvojnásobnou vraždu v Tovačově dvacet let
ilustrační foto

 

Ve čtvrtek 18. 6. večer přijali policisté oznámení, že v bytě domu v místní části Tovačova byly nalezeny dvě osoby bez známek života. Z vraždy 74letého muže a o dva roky mladší ženy policisté obvinili jejich 24 letého vnuka. Hrozí mu dvacet let až výjimečný trest.

„Na základě přijatého oznámení začali kriminalisté ihned věc prověřovat a po příjezdu na místo nalezli v uvedeném bytě tělo muže a ženy, přivolaný lékař konstatoval možné cizí zavinění. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiasedmdesátiletého muže a o dva roky mladší ženu, kteří na uvedené adrese bydleli,“ popsala policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Kriminalisté na místě provedli ohledání místa činu a zajistili veškeré stopy. Současně bylo bezprostředně po oznámení události zahájeno na základě zjištěných a prověřených informací intenzívní pátrání po možném pachateli. Policisté ještě téhož dne v pozdních nočních hodinách zadrželi čtyřiadvacetiletého podezřelého muže a umístili jej do policejní cely.

„Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili v pátek 19. 6. 2015 proti čtyřiadvacetiletému muži z Prostějovska trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vražda dle ust. § 140/1,3a) trestního zákoníku. Muž je stíhán vazebně, v případě, že jej soud uzná vinným, obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dvacet let, případně výjimečný trest,“ dodala mluvčí.

Motiv jednání obviněného je předmětem dalšího šetření. (red)

Komentáře

20 let? NE!!!! PROVAZ.

Byl to její vnuk, Zdeněk jej před několika lety vyženil....byl to mimořádně hodný člověk.

Poslat nový komentář