Plán prevence kriminality na období 2022–2025 byl schválen

Plán prevence kriminality na období 2022–2025 byl schválen
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova schválila plán prevence kriminality na nadcházející čtyřleté období.

„Plán prevence kriminality je třeba mít připraven a schválen jako strategický dokument pro případ vyhlášení dotačního programu na prevenci kriminality Ministerstva vnitra ČR. Následně budou zpracovány jednotlivé dílčí projekty, které již byly Radou města Prostějova projednány a schváleny v rámci projektového námětu – Projekty prevence kriminality 2022 a jsou připravovány pro případnou realizaci. Současně probíhá zpracování Bezpečnostní analýzy, která je nezbytnou součástí žádostí o dotace ze státního rozpočtu a vychází ze statistických dat Městské policie Prostějov a Policie ČR za předchozí kalendářní rok,“ vysvětluje náměstkyně primátora Alena Rašková.

A které projekty prevence kriminality podpořené dotačními prostředky Ministerstva vnitra ČR a Olomouckého kraje patřily v uplynulých letech k těm nejúspěšnějším?

„Nepochybně to byly například pobytové a preventivní akce pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin, dále forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků syntetickou DNA, digitalizace a reprodukce městského kamerového systému včetně rozšíření analytických nástrojů pro vyhodnocování záznamů pořízených kamerovým systémem nebo on-line propojení operačních pracovišť městské policie a Policie ČR.“ dodává náměstkyně Rašková. (red)

Poslat nový komentář