Czech radar komplikuje výstavbu rondelu v Přikrylově náměstí

Czech radar komplikuje výstavbu rondelu v Přikrylově náměstí
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Otázku uzavření Přikrylova náměstí v Prostějově, kde má být vybudován rondel, komplikuje majitel stacionárních radarů. Jeden z nich je totiž umístěn právě v lokalitě tohoto náměstí a hrozí jeho poškození. Město Prostějov proto zvažuje další kroky. Majitel radarů, firma Czech radar, totiž po Správě a údržbě silnic Olomouckého kraje požaduje nemalou náhradu škody.

„Při stavbě rondelu v Dolní ulici, lépe řečeno při práci na této komunikaci, mělo dojít k poškození časové smyčky, která patří k radaru. Czech radar za to po Správě požaduje 500 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Zdeněk Fišer. Podle jeho slov jde o jakousi drátěnou smyčku, zabudovanou v komunikaci. Samotného zařízení se práce nedotkly.

Jenže stejný radar stojí i v Přikrylově náměstí. Třetím rokem sice na základě rozhodnutí ministerstva dopravy rychlost oficiálně neměří, v chodu je ale stále. A s ním v zemi „odpočívá“ i drátěná smyčka. „Smyčka zřejmě bude při rekonstrukci odstraněna, zda bude dána zpět, je otázka. Hodláme totiž Czech radaru dát výpověď z nájmu městského pozemku, na kterém radar stojí,“ dodal Fišer.

Nijak se netajil tím, že celá věc bude mít zřejmě soudní dohru. Prostějov má dnes v ulicích jedenáct nefunkčních přístrojů. (ber)

Komentáře

Nešlo by ty smyčky opatrně ze země vytáhnout a potom na ně pověsit ty chytráky z Rady města, co ty radary sem nechali instalovat?

To zase byla akce !

Poslat nový komentář