Lidl zvyšuje mzdy. Pokladní nastoupí za osmadvacet tisíc

Lidl zvyšuje mzdy. Pokladní nastoupí za osmadvacet tisíc
ilustrační foto znak

Od 1. března 2018 činí nástupní mzda zaměstnanců a zaměstnankyň Lidlu na pozici prodavač(ka)/pokladní při čtyřicetihodinovém úvazku osmadvaceti tisíc korun. Po dvou letech práce přesáhne jejich mzda třicet tisíc korun. Zároveň budou mít možnost v ještě větší míře využívat výrazně zkrácené úvazky, nově i pětadvacet hodin týdně.

Nová nástupní mzda 28 tisíc korun při úvazku čtyřicet hodin týdně platí pro celou Českou republiku, pouze v Praze a okolí zůstává kvůli specifickým podmínkám na pracovním trhu o něco vyšší, a to 29 143 korun. Po dvou letech jejich mzda stoupne v celé ČR na 30 286 Kč, resp. v Praze  a okolí na 31 429 Kč. To znamená navýšení mezd o 20 %. Adekvátně se zvyšují i mzdy stávajících zaměstnanců na této pozici.

Lidl plánuje i další pracovní místa. „Za uplynulé tři roky jsme přivítali dva a půl tisíce nových kolegů a kolegyň. Již dnes zaměstnáváme více než deset tisíc zaměstnanců a v následujících třech letech počítáme s tím, že nabídneme práci dalším přibližně dvěma tisícům  lidí,“ komentuje generální ředitel společnosti Lidl Česká republika, Pavel Stratil další rozvoj společnosti. 

Lidl se zároveň soustředí na vyváženost pracovního a soukromého života. Již loni začal v prodejnách nabízet kratší pracovní úvazky 30 nebo 35 hodin týdně. Ty již nyní využívá většina zaměstnanců prodejen. Nyní jde ještě dál a nově nabízí i úvazky 25 hodin týdně a dává tak šanci například i matkám s malými dětmi. „Kratší úvazky se setkaly s velkým ohlasem. Nástupní mzda při nejčastěji využívaném úvazku 35 hodin týdně činí přitom v celé ČR nově 24 500 korun, při třicetihodinovém úvazku pak 21 000 korun“, uvedl Stratil. 

Kromě prodejen zvyšuje Lidl podobným způsobem i mzdy ve svých logistických centrech. Ta provozuje v Brandýse nad Labem, Cerhovicích, Měříně a Olomouci. Nástupní mzda na základní pozici kompletáře činí při plném úvazku v celé ČR nově 36 000 korun, což je také nárůst o 20 %.

Více informací naleznete na: www.facebook.com/lidlcesko (Zdroj lidl.cz)

Poslat nový komentář