Liga proti rakovině v Prostějově představí výstavu Každý svého zdraví strůjcem

Liga proti rakovině v Prostějově představí výstavu Každý svého zdraví strůjcem
Foto Magistrát města Prostějova

Liga proti rakovině Praha představí v Prostějově akci na téma prevence rakoviny z pohledu přívětivější tváře. Na místě bude odborný lékař, se kterým lidé budou moci konzultovat své dotazy.

Liga proti rakovině Praha se rozhodla představit téma rakoviny a její prevence z přívětivější tváře, proto oslovila významné kreslíře Vladimíra Jiránka, Jiřího Slívu, Miroslava Bartáka, jejichž kresby tvoří volný doprovod, humorný kontrapunkt a svérázný komentář k verbálním obsahům. Humor a nadsázku přinášejí zároveň dokumentární fotografie Františka Dostála, jehož objektiv zachycuje obyčejné lidi v běžných situacích všednodenního života. Součástí expozice jsou panely určené dětem, které si v bohatě ilustrované části najdou informace o zdravém životním stylu přiměřeně svému věku.

Pro dětské návštěvníky a žáky škol jsou kromě dětské části expozice připraveny zábavné „hrátky“, kde si vyzkoušejí své fyzické i smyslové dovednosti pod heslem „Zkus, jak jsi na tom“.  Děti si odnesou nejen poznání a zážitky, ale rovněž odměny a ceny.

Dospělým návštěvníkům akce Liga proti rakovině Praha ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem nabízí také improvizovanou „vyšetřovnu“. Každý zájemce si může nechat změřit některé základní zdravotní ukazatele, např. krevní tlak, BMI, procenta tuku v těle. V rámci boje proti jednomu z nejagresivnějších typů rakoviny, melanomu, přizvala Liga proti rakovině ke spolupráci také členy České akademie dermatovenerologie. V každém městě bude k dispozici odborný lékař, se kterým mohou lidé konzultovat mateřská znaménka, pihy a jiné změny na kůži.

Akce organizovaná Ligou proti rakovině společně se Zdravým městem Prostějov proběhne na náměstí T. G. Masaryka 13. září od 13 do 17 hodin.  (ber)

Poslat nový komentář