Pivovar Litovel si z PIVEXu veze čtyři medaile včetně zlaté

Pivovar Litovel si z PIVEXu veze čtyři medaile včetně zlaté
Foto Pivovar Litovel
Další fotky: 
Pivovar Litovel si z PIVEXu veze čtyři medaile včetně zlaté

Čtyři cenné kovy „sklidil“ Pivovar Litovel na uznávané degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2020. Soutěže se pivovar zúčastnil spolu s dalšími 52 pivními značkami v pěti kategoriích. Jako nejlepší světlé výčepní pivo v soutěži odborná komise vyhlásila Litovel Classic. Na medailových pozicích se umístil také Litovel Moravan, nealkoholické pivo Litovel Pomelo a tmavý ležák Litovel Premium Dark.

Slavnostní ceremoniál, kde se ochutnávání porotců podrobila ta nejlepší piva z republiky, se odehrálo jako již tradičně v Brně. „Čtyřnásobného umístění na tak renomované soutěži, jako je PIVEX, si nesmírně vážíme. U nás v Litovli propojujeme poctivé pivovarnické řemeslo a kvalitní suroviny z úrodného hanáckého kraje. Díky tomu vaříme pivo, které chutná nejen milovníkům zlatavého moku, ale také expertům z oboru, kteří mu pravidelně udělují významná ocenění,“ říká Tomáš Halouska, obchodní ředitel Pivovaru Litovel, který medaile ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně převzal.

Litovelské pivo tak navázalo na úspěch z loňského ročníku, kdy rovněž obsadilo medailové pozice. Historicky patří mezi vůbec nejúspěšnější účastníky této respektované soutěže a dlouhodobě tak potvrzuje vysokou kvalitu svého piva.

Zlatý pohár Pivex se považuje za jedno z nejprestižnějších degustačních klání v zemi a zaměřuje se na lahvová piva Neoznačené vzorky anonymně posuzuje porota, kterou tvoří zástupci soutěžících pivovarů, Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze a dalších odborníků. Hlavními hodnoticími kritérii jsou chuť, plnost, vůně, barva, říz a hořkost. (red)

Komentáře

Ví někdo z Vaší "debilní" redakce, kdo vlastně vyhrál? A nebo se Vám to nehodí do krámu??

Poslat nový komentář