Město chce vykoupit strategicky výhodné pozemky u aquaparku

Město chce vykoupit strategicky výhodné pozemky u aquaparku
ilustrační foto

Rada města Prostějova doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova schválit výkup pozemků, které by v budoucnosti rozšířily a umožnily zcelit plochu současného sportoviště. Konkrétně se jedná o pozemky p.č. 6220/3 – orná půda o výměře 273 m2 a p.č. 6221/1 – orná půda o výměře 9.178 m2, oba v k.ú. Prostějov celkem za kupní cenu 8.9 milionu korun.

„Máme dlouhodobý zájem o tyto pozemky. Vzhledem k umístění nabízených pozemků převážně v plochách veřejných prostranství a občanského vybavení, určených pro tělovýchovná a sportovní zařízení, by mohlo město Prostějov jako vlastník v budoucnu pozitivně ovlivňovat podobu celé lokality. S ohledem na situování nabízených pozemků v prostoru subcentra Krasice a v těsné blízkosti sportovně rekreačního areálu na ulici Krasická, se nabízí budoucí výstavba další veřejné vybavenosti, například sportovní haly či tělocvičny, navazující na aktuálně připravovaný rozvojový záměr města, což je rozšíření aquaparku,“ vysvětlil důvody zájmu o odkup náměstek primátorky Jiří Pospíšil a přidal další. Přes pozemky lze totiž rovněž vést teplovody k budoucímu novému plaveckému bazénu. 

Pozemky patří podle Pospíšila třem soukromým majitelům. Městu se povedlo snížit jejich kupní cenu o zhruba 300 tisíc korun na 950 Kč za metr čtvereční. (red)

Poslat nový komentář