Stacionární radary budou opět měřit. V Brněnské, Olomoucké a Dolní

Stacionární radary budou opět měřit. V Brněnské, Olomoucké a Dolní
Foto plk. Adam

Zastupitelstvo města Prostějova schválilo na svém posledním jednání nákup stacionárních radarů v hodnotě 3,4 milionu korun. Po deseti letech se tak ve městě znovu začne měřit dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Podporu projektu vyjádřil jménem Policie ČR vedoucí Územního odboru Prostějov Tomáš Adam. Ten je přesvědčen, že kdyby radary zachránily jediný lidský život, investice se městu vyplatí.

„Byla schválena zadávací dokumentace na výběrové řízení na pořízení tří stanic, jednoho radaru a programového vybavení. Bude nutné realizovat základy pro stanice a přípojky elektro,“ informoval zastupitele náměstek Jiří Rozehnal.

Podle Tomáše Adama město s Policií ČR o otázce měření rychlosti dlouhodobě jedná. „Máme pouze dvě auta vybavená na tuto činnost. Jenže ji musíme vykonávat nejen v samotném Prostějově, ale v celém regionu a také na části D46. Není v našich možnostech tak stálé měření v ulicích města zajistit,“ uvedl Adam s tím, že  se stížnostmi na překračování rychlosti se na Policii obrací občané dlouhodobě.

Ve spolupráci s městem pak policisté vytipovali tři ulice, kde budou radary umístěny, a to Dolní, Brněnskou a Olomouckou. Další radar přibude ve zrekonstruované Vrahovické. „Určitě by to neměl  být poslední radar, máme vytipovány další lokality,“ dodal náměstek Rozehnal. (ber)

Komentáře

Věčně ucpaná Olomoucká takový radar jistě potřebuje.Koňský povoz tam jezdí moc rychle.

Poslat nový komentář