V prostějovské nemocnici navštívil Mikuláš děti i seniory

V prostějovské nemocnici navštívil Mikuláš děti i seniory
Foto nemocnice Prostějov

Družina složená z Mikuláše, andělů a čertů dorazila ve středu 5. prosince do Nemocnice Prostějov. Zpovědi z hříchů, básničky a písničky si přitom čerti s Mikulášem vyžádali nejen od malých pacientů, ale také od pacientů léčebny dlouhodobě nemocných. Odměnou všem zúčastněným byly příjemné chvíle strávené ve svátečním duchu, ale samozřejmě také mikulášská nadílka.

Na dětském oddělení probíhala akce formou individuálních návštěv mikulášské družiny, v rámci kterých děti spolu se zdravotníky zpívaly i recitovaly. Odměnu od Mikuláše si každý ze zájemců musel zasloužit.

„Letos byla akce opravdu vydařená. Všechny děti se úplně ponořily do sváteční nálady a Mikuláš si během svého putování poslechl celou plejádu pěkných písniček, koled a básniček. Pro naše pacienty to bylo jednoznačně milé zpestření i vytržení z nemocniční atmosféry,“ popisuje Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že nadílky se dočkalo přes patnáct aktuálně hospitalizovaných dětí dětského oddělení a také více než šest desítek pacientů oddělení léčebny dlouhodobě nemocných.

Rolí Mikuláše, čertů a andělů se přitom letos netradičně ujaly dobrovolnice z řad veřejnosti spolu se studenty Střední zdravotnické školy Prostějov. „Se studenty spolupracujeme již dlouhodobě a za jejich věrnou pomoc jim moc děkujeme. Překvapivá letos ale byla nabídka pomoci z řad veřejnosti. Jmenovitě bych proto ráda poděkovala slečnám Ivaně Košťálové a Michaele Faltýnkové, které samy iniciativně nabídly svou pomoc a darovaly pacientům mikulášské balíčky. Takovouto ochotu v dnešní době již často nevidíme a nejen pro nás, ale zejména pro naše pacienty, je přímo neocenitelná,“ uzavřela Barbora Olejníková, marketingová manažerka Nemocnice Prostějov. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář