Prostějov má první dvě památky do kapsy

Prostějov má první dvě památky do kapsy
Foto Magistrát města Prostějova

Model prostějovského zámku i bývalé nové synagogy si můžete nově zakoupit na Turistickém informačním centru na prostějovské radnici.

„Oba počiny vznikly díky dotaci z oblasti turistického ruchu. Před časem jsme v radě města schválili nákup 200 kusů miniatur – tzv. památek do kapsy, kdy budeme mít k dispozici celkem čtyři druhy modelů. Konkrétně dominantu města – tedy prostějovskou radnici, dále zámek, Národní dům a bývalou novou synagogu (dnes kostel Husův sbor). Od každé památky 50 ks. V tuto chvíli jsou hotovy a připraveny pro zájemce modely zámku a bývalé nové synagogy. Tyto modely měla totiž společnost, od níž jsme modely zakoupili, již do 3D modelu zpracovány a stačilo tedy jen je na speciální tiskárně vytisknout a zatavit do krabiček. Nicméně říkali jsme si, že v kolekci miniaturních památek z Prostějova rozhodně radnice ani Národní dům chybět nesmí, proto jsme objednali i realizaci těchto dvou památek. V nejbližších dnech zašleme podklady – plány a fotografie a firma zpracuje i model secesního Národního domu a naší nové radnice. Tyto modely budou hotovy během podzimu,“ vysvětlila první náměstkyně primátora města Prostějova Milado Sokolová, která má na starosti i cestovní ruch.

Nákup všech dvou stovek modelů vyjde město Prostějov na 12 tisíc korun, prodejní cena jednoho modelu na prostějovském Turistickém informačním centru je 73 korun. (red)

Poslat nový komentář