Národní dům čeká rekonstrukce kuchyně, kotelny a zdroje tepla

Národní dům čeká rekonstrukce kuchyně, kotelny a zdroje tepla
Ilustrační foto ber

Secesní perlu Prostějova čeká další obnova za několik milionů korun. Rada města Prostějova na své poslední schůzi projednala a schválila zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce „Národní dům Prostějov – rekonstrukce kuchyně, kotelny a zdroje tepla.“

„Kuchyně i další zázemí Národního domu si rekonstrukci už určitě zaslouží,“ uvedla pro PVNovinky náměstkyně primátora a zároveň předsedkyně správní rady Národního domu Milada Sokolová.

„Národní dům v posledních letech postupně prochází obnovou a i letošní rok v nich budeme dále pokračovat. Veřejná zakázka tohoto roku bude rozdělena na dvě části. V té první budeme řešit rekonstrukci kuchyně a kotelny – tedy rekonstrukci zdroje tepla. Ve druhé části pak půjde o technické vybavení kuchyně,“ uvedl primátor František Jura a doplnil, že pro první část zakázky byla nabídkou oslovena šestice, pro druhou část pětice možných dodavatelů.

„Práce by měly být zahájeny začátkem měsíce června. Hotovo by pak mohlo být do konce měsíce září tohoto roku. Realizace investiční akce bude financována výhradně z prostředků města a nebude spolufinancována z dotačních prostředků,“ doplnil Jura s tím, že celková předpokládaná hodnota zakázky je 11. 1 milionu korun (bez DPH). (red)

Poslat nový komentář