Zahradu Národního domu čeká obnova

Zahradu Národního domu čeká obnova
Foto MMP
Další fotky: 
Zahradu Národního domu čeká obnova
Zahradu Národního domu čeká obnova
Zahradu Národního domu čeká obnova

Radní odsouhlasili první krok vedoucí k obnově zahrádky Národního domu. Zadání zpracování studie obnovy zahrady formou výzvy jednomu zájemci míří k Petru Mičolovi z Olomouce.

„Současný stav tohoto prostranství, konkrétně stávající zeleň, dlažba, technická zařízení, svítidla a podobně již neodpovídá jak požadavkům na zázemí objektu Národního domu jako národní kulturní památky, tak funkčním a provozním možnostem jeho využití,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Projektová dokumentace ve stupni studie na obnovu zahrady u Národního domu se zaměří právě na tuto oblast. Radní proto, s ohledem na požadavek kvalitního zpracování tohoto záměru, zadají zpracování projektové dokumentace formou výzvy jednomu zájemci, a to zahradnímu architektovi Petru Mičolovi z Olomouce, který má bohaté zkušenosti s návrhem obnovy zeleně v prostředí památkových území a s návrhem exponovaných veřejných prostranství a okolí památkových objektů.

„Z jeho prací můžeme jmenovat například obnovu nádvoří Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci, nádvoří konviktu katedry UP v Olomouci, Smetanovy, Čechovy a Bezručovy sady v Olomouci, Náměstí T. G. Masaryka, Náměstí Spojenců a Husovo náměstí v Prostějově, vstupní veřejné prostranství před Priessnitzovým pavilonem a objektu ředitelství v Priessnitzových léčebných lázních Jeseník,“ vybral namátkou náměstek Fišer.

Cenová nabídka na zpracování studie je v celkové výši 103 tisíc korun. (red)

 

Poslat nový komentář