Nadace Křižovatka věnovala prostějovské nemocnici monitory dechu

Nadace Křižovatka věnovala prostějovské nemocnici monitory dechu
ilustrační foto

Čtrnáct monitorů dechu Babysence věnovala v minulých dnech Nadace Křižovatka novorozeneckému oddělení prostějovské nemocnice.

"Na nákup monitorů dechu Babysence II v hodnotě 41 580 korun přispělo celkem šest sponzorů - Laser Technology, Sportovní klub Lasser, p. Daniela Čaplovičová, Pfaff-Servis, Kendrion a Korac," uvedla mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Nadace Křižovatka

Nadace Křižovatka je mimovládní nezisková organizace. Od svého založení v roce 1995 šíří jako jediná v ČR povědomí o Syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS) a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáháme vybavit české nemocnice a porodnice monitorem dechu Babysense II, který je registrovaný u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Tento monitor dechu nejen hlídá zástavu dechu, ale také apnoe (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka a okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc rodiče, který může v případě potřeby včas poskytnout dítěti první pomoc.

Během 20 let své existence jsme pomohli díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic téměř 6.300 monitory dechu v celkové hodnotě 27 milionů Kč. (Zdroj http://www.nadacekrizovatka.cz)

Poslat nový komentář