Náměstí Spojenců čeká revitalizace. Začne letos

Náměstí Spojenců čeká revitalizace. Začne letos
Foto MMP

Úpravy komunikací, chodníků, hracích ploch a veřejného osvětlení. Pro změny, které čekají náměstí Spojenců, vyhlašuje Rada města Prostějova zadávací řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení. Revitalizace, která se uskuteční ve dvou etapách,  by měla být zahájena koncem května letošního roku. 

„Náměstí si jistě zaslouží úpravu, která nabídne nejen nové komunikace, ale také například hřiště pro volnočasové aktivity či nové chodníky. Oslovujeme proto šest možných dodavatelů, kteří by se do obnovy mohli pustit. Jejich nabídky budeme posuzovat podle jejich ekonomické výhodnosti,“ uvedla primátorka Alena Rašková. Největší důraz bude při výběru dáván na nabídkovou cenu díla. O posouzení a hodnocení nabídek se postará minimálně pětičlenná hodnotící komise. Komplexní úpravy a regeneraci náměstí Spojenců tedy konkrétně čekají celkové úpravy vozovek, parkovacích stání, vjezdů, chodníků, ploch pro stání odpadových nádob a hracích ploch.

„Dále budou provedeny úpravy vodovodních a kanalizačních přípojek a vybudovány tři podzemní kontejnerové odpadové boxy a dále provedena úprava krytu civilní obrany. Současně proběhnou související sadové úpravy,“ doplnila primátorka s tím, že práce by měly začít před 1. 6. 2017. Ukončení a předání díla je plánováno nejpozději do 31. 8. 2018.

„Práce zde budou probíhat ve čtyřech etapách, dvě letos a dvě v roce příštím. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 35,5 milionu korun (bez DPH). Ve smlouvě bude zahrnuto i pojištění dodavatele za způsobenou škodu ve výši pojistné částky 15 milionů korun. Pro zajištění povinností dodavatele plynoucích z poskytnuté záruky za jakost díla – kvalitu stavebních prací navrhujeme požadovat bankovní záruku ve výši 1,5 milionu korun, tedy ve výši 4,2 procent předpokládané hodnoty zakázky,“ uzavřela  Rašková. (red)

 

Poslat nový komentář