Bouračka na R46, na vině nepřizpůsobení rychlosti hustotě provozu

Bouračka na R46, na vině nepřizpůsobení rychlosti hustotě provozu
Foto Policie ČR Prostějov

Včera, 11. prosince večer, došlo na rychlostní komunikace R46 od Vyškova do Prostějova, v místě na úrovni Kauflandu, k dopravní nehodě dvou škodovek. Felicia narazila zezadu do Octavie. Při nehodě utrpěla jedna osoba lehké zranění.

Felicia řízená čtyřiatřicetiletým řidičem jela v levém jízdním pruhu. Na 23,km komunikace řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu a narazil do zadní části Škody Octavia, která jela před ním ve stejném pruhu. Jednatřicetiletá řidička Octavie totiž snížila rychlost jízdy z důvodů vyvolaných silničním provozem. 

Došlo ke střetu obou vozidel, k hmotné škodě na obou vozidlech a k lehkému zranění pětadvacetileté spolucestující z vozidla Škoda Felicie s doposud nezjištěnou dobou léčení. "Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Věc dále šetří Skupina dopravního nehod Prostějov," uvedla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie Prostějov ČR s tím, že způsobená škoda činí 75 tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář