Jak bojovat s proleženinami předvede Nemocnice Prostějov

Jak bojovat s proleženinami předvede Nemocnice Prostějov
ilustrační foto nemocnice.pv

Osvětovou akci pro širokou veřejnost připravila na středu 16. listopadu Nemocnice Prostějov. Tématem akce bude prevence, sledování i léčba proleženin, které jsou vážným problémem nejen hospitalizovaných pacientů, ale také pacientů v domácí péči. Řeč bude o polohování pacientů, produktech k prevenci i léčbě dekubitů a také správné výživě. Akce STOP Proleženinám proběhne ve vstupní hale Nemocnice Prostějov od 10 do 13 hodin a vstup je pro všechny zájemce zdarma.

„Proleženiny nejsou zdaleka jen problémem pacientů na lůžkových odděleních nemocnic. Řada lidí dnes pečuje o své špatně mobilní či přímo imobilní blízké v domácím prostředí a proleženiny jsou pro ně ožehavým tématem. Nové poznatky nebo pomůcky se k nim přitom nedostávají tak snadno jako ke zdravotníkům, a proto jsme se rozhodli uspořádat tuto akci,“ vysvětluje Marie Jouklová, náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční, pod kterou spadá i Nemocnice Prostějov.

Tematickou náplní preventivní akce bude především péče o špatně mobilní pacienty a správné používání polohovacích pomůcek i prostředků k hojení ran či proleženin. K vidění i vyzkoušení přitom budou také nejnovější produkty od celé řady odborných firem.

„Akci STOP proleženinám chceme pojmout co nejvíce prakticky, a tak nebudou chybět reálné ukázky polohování či ošetřování ran, během celé akce budeme promítat instruktážní videa a připravili jsme i ochutnávky speciální výživy, která bývá často opomíjeným tématem. Přitom právě vhodná nutrice dokáže radikálně zlepšit zdravotní stav,“ uzavírá Jouklová s tím, že všichni příchozí mohou s odborníky také konzultovat své obtíže či dotazy.

Na akci v Nemocnici Prostějov není potřeba se předem objednávat. Stačí přijít přímo ve středu 16. listopadu mezi 10. a 13. hodinou do vstupní haly nemocnice. Vstup na akci je zdarma. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář