V Nemocnici Prostějov se v loňském roce narodilo 859 dětí

V Nemocnici Prostějov se v loňském roce narodilo 859 dětí
Foto nemocnice Prostějov

Celkem 859 dětem pomohli v loňském roce na svět zdravotníci Nemocnice Prostějov, která patří do skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 432 děvčat, 427 chlapců a šest párů dvojčat. První miminko roku 2018 na sebe nenechalo dlouho čekat, malá Viktorie přišla na svět 1. ledna v 1:24 hodin a stala se tak prvním letošním miminkem v Olomouckém kraji. 

Šťastná maminka malé Viktorie, která měla při narození míry 2950 gramů a 50 centimetrů, přijela do prostějovské nemocnice z Nezamyslic. Mamince přišlo pogratulovat a předat dárek vedení nemocnice v čele s předsedkyní představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marií Marsovou a dále také hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Meziroční porodnost se v prostějovské nemocnici drží na zhruba stejné úrovni, v roce 2016 se zde narodilo o 23 dětí více. Rodiče volili pro své ratolesti především tradiční česká jména. Nejčastějšími jmény byly u holčiček Eliška, Ema, Adéla, Anna, Natálie, Nela. U chlapců pak v minulém roce vedl Filip, Adam, Jakub, Jan, Tomáš, Matyáš a Michal. „Objevil se například také Cristiano, Valentino, Theodor, Mauricio či Kilián. Mezi děvčaty pak Carine, Eleanor, Jasemin, Tiffany, Timea či Zina,“ prozrazuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí. (zdroj Nemocnice Prostějov)

 

 

Poslat nový komentář