Rozsvícené srdce v prostějovské nemocnici bylo symbolem poděkování za zvládnutí pandemie

Rozsvícené srdce v prostějovské nemocnici bylo symbolem poděkování za zvládnutí pandemie
Foto nemocnice Prostějov

Devátého března jsou to dva roky, kdy Nemocnice Prostějov přijala prvního pacienta s onemocněním covid-19. Od té doby se zdravotníci napříč nemocnicemi v Prostějově, Přerově a Šternberku starali o více než 4 tisíce covid+ nemocných. Před pár dny vzbudilo v nemocnici i v jejím okolí rozruch rozsvícené gigantické srdce na jedné z nemocničních budov.  

„Chtěli jsme tímto gestem vyjádřit velké poděkování zaměstnancům všech našich nemocnic v Prostějově, Přerově a Šternberku, a také všem ostatním, kteří nám pomohli zvládnout pandemii koronaviru. Srdce jsme zvolili, protože jej vnímáme jako symbol, který v nás evokuje lásku, odvahu, statečnost, bojovnost a sebeobětování. To jsou všechny vlastnosti, které se u našich zaměstnanců v průběhu pandemie projevily. Rádi bychom, kdyby se toto srdce stalo symbolem konce pandemie v podobě, kterou jsme znali za poslední dva roky. Jsou situace, které prověří charakter jednotlivců a kvalitu týmů. Mohu říct, že jsem hrdý na naše nemocnice a velmi si vážím práce každého zaměstnance,“ vysvětlil význam Jiří Ševčík, předseda představenstva Středomoravské nemocniční.

Nápad a celá realizace vznikla spojením zaměstnanců nemocnice a skupiny AGEL. Od samotného nápadu po realizaci uběhlo pár týdnů. Do rozsvícení byli zapojeni zaměstnanci z marketingu, správy nemocnice, sekretariátu, řidiči sanitek, pak také předseda výboru Společenství vlastníků jednotek domu, ze kterého se fotilo, a fotograf Radek Kukla. (ber)

Poslat nový komentář