Nezaměstnanost v kraji vzrostla

Nezaměstnanost v kraji vzrostla
foto Úřad práce

Nezaměstnanost bohužel vzrostla v celém Olomouckém kraji. K největšímu nárůstu absolutního počtu nezaměstnaných došlo v okrese Olomouc (o 123 osob), relativně nejvíc se nezaměstnanost zvýšila na Prostějovsku (počet nezaměstnaných se zvýšil o 6 %). Okres Jeseník opět vykázal nejvyšší relativní nezaměstnanost v Olomouckém kraji, ale počet nezaměstnaných zde klesl o 0,3 procentního bodu na 5,3 %.

Podíl nezaměstnaných osob, tj. počet dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15–64 let k obyvatelstvu stejného věku, meziměsíčně stagnoval na hodnotě 3,5 %. Poprvé po 4 měsících se hodnota počtu nezaměstnaných osob v Olomouckém kraji dostala pod celorepublikovou úroveň.

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník, Šumperk a Přerov. Nejnižší podíl nezaměstnaných byl naopak zaznamenán v okrese Prostějov (2,9 %).

Informace o vývoji nezaměstnanosti v ČR v elektronické formě jsou zveřejněny na internetové adrese http://www.mpsv.cz/web/cz/statistiky. (Zdroj ÚP Olk)

Poslat nový komentář