Prostějov má nejméně nezaměstnaných v kraji

Prostějov má nejméně nezaměstnaných v kraji
Foto ÚP

Vývoj nezaměstnanosti byl poněkud rozdílný – ve třech okresech (Jeseník, Prostějov a Šumperk) nezaměstnanost mírně klesla, ve zbývajících dvou (Olomouc, Přerov) se počet nezaměstnaných zvýšil. K největšímu nárůstu absolutního počtu nezaměstnaných došlo v okrese Olomouc (o 130 osob), naopak na Jesenicku nezaměstnanost nejvíce poklesla (o 95 osob). V okrese Jeseník pak podíl nezaměstnaných osob klesl na stejnou hodnotu jako v okrese Přerov (tj. 4,5 %).

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník, Šumperk a Přerov. Nejnižší podíl nezaměstnaných byl naopak zaznamenán v okrese Prostějov (2,6 %).

Olomoucký kraj evidoval k 31. 8. 2020 celkem 8 014 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 252 vyšší než v předchozím měsíci, ale o 2 694 nižší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 1,9 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Přerov (3,0), nejméně naopak v okrese Prostějov (pouze 1,2 osoby na 1 VM).

Informace o vývoji nezaměstnanosti v ČR v elektronické formě jsou zveřejněny na internetové adrese http://www.mpsv.cz/web/cz/statistiky. (Zdroj ÚP)

Poslat nový komentář