Prostějovsko má stále nejnižší nezaměstnanost v Olomouckém kraji

Prostějovsko má stále nejnižší nezaměstnanost v Olomouckém kraji
ilustrační foto tabulka

V prosinci vzrostl celkový počet uchazečů o zaměstnání na 15 297, počet hlášených volných pracovních míst poklesl na 7 573 a podíl nezaměstnaných osob vzrostl na 3,6 %.

K meziměsíčnímu nárůstu počtu uchazečů o zaměstnání došlo ve všech okresech Olomouckého kraje. Nejvíce se počet nezaměstnaných zvýšil v okrese Olomouc (o 349 osob), ale k největšímu procentuálnímu nárůstu nezaměstnanosti došlo na Jesenicku (o 23 % - jedná se opět o vůbec největší procentuální nárůst z celé ČR).

Podíl nezaměstnaných osob vyšší než je republiková hodnota vykázaly tři okresy – Jeseník (5,8 %), Přerov (4,4 %) a nově i Šumperk (3,8 %). Naopak nejnižší PNO byl zaznamenán v okrese Prostějov (2,5 %).

Olomoucký kraj evidoval k 31. 12. 2022 celkem 7 573 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 583 nižší než v předchozím měsíci a o 1 556 nižší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadali v průměru 2 uchazeči, z toho nejvíce v okrese Jeseník (4,4), naopak nejméně v okrese Prostějov (1,4 uchazeče na jedno volné místo). (Zdroj UP Olk)

Poslat nový komentář