Olomoucký kraj ocenil zasloužilé trenéry. Šest z Prostějovska

Olomoucký kraj ocenil zasloužilé trenéry. Šest z Prostějovska
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Pamětní list za celoživotní práci a přínos v oblasti sportu si v úterý 13. října převzali z rukou náměstka hejtmana Radovana Rašťáka zasloužilí trenéři a sportovní funkcionáři. Slavnostní předávání se uskutečnilo v sídle krajského úřadu za účasti dvaceti tří oceněných trenérů Olomouckého kraje. Za prostějovský region převzal ocenění jeden muž a pět žen.

„Těší mě, že můžeme alespoň touto formou ocenit práci lidí, kteří výrazně přispěli k rozvoji sportu v našem kraji, ať už se jedná o zasloužilé trenéry, cvičitele nebo funkcionáře. Doufám, že tímto vznikla hezká tradice a v oceňování nejlepších trenérů budeme pokračovat i v dalších letech,“ uvedl náměstek Rašťák.
Za prostějovský region převzal ocenění jeden muž a pět žen.

Zdeňka Steuerová, (nar. 1936) oddíl TJ sportovní gymnastiky Prostějov
V TJ Spartak (Agrostroj) Prostějov působila od 18 let jako cvičitelka žen a dorostu, nacvičovala spartakiády. Od svých 70 let trénuje v oddíle TJ sportovní gymnastiky Prostějov 2 x týdně přípravky a 2 x týdně kroužek sportovní gymnastiky pod hlavičkou Sportcentra DDM Prostějov. Za svou dlouholetou práci s mládeží byla v roce 2013 oceněna Českým olympijským výborem a v roce 2014 na Prostějovském sportovci roku. Na ocenění navržena za celoživotní přínos rozvoje a propagaci gymnastiky v Prostějově, v okrese Prostějov a v Olomouckém kraji

Dušan Komínek, (nar. 1941) TJ Sokol Přemyslovice
Cvičitelem v Tělocvičné jednotě Sokol Přemyslovice od znovuobnovení Sokola, župní vedoucí pobytu v přírodě – každoročně organizuje Zálesácký závod zdatnosti mládeže na župě Prostějovské. Účastník 27 ročníků Jizerské padesátky. Na ocenění navržen za celoživotní přínos rozvoje Sokola na místní, župní a regionální úrovni.

Ing. Božena Jiříčková, (nar. 1947) TJ Sokol I Prostějov
Členka TJ Sokol I Prostějov, cvičitelka rodičů s dětmi a předškolních dětí Sokola I Prostějov. Organizátorka dětských šibřinek a sportovního dětského dne v Sokole I Prostějov. Na ocenění navržena za celoživotní přínos rozvoje Sokola na místní, župní a regionální úrovni.

PhDr. Marie Komínková, (nar. 1949) TJ Sokol Přemyslovice
Dlouholetá cvičitelka mladších a starších žákyň Sokola Přemyslovice, organizátorka řady akcí (sportovní odpoledne, šibřinky, atd.)´. Na ocenění navržena za celoživotní přínos rozvoje Sokola na místní, župní a regionální úrovni.

Milada Dosedělová, (nar. 1957) TJ Sokol Čelechovice na Hané
Starostka TJ Sokol Čelechovice, cvičitelka III. Třídy. V roce 1996 vyhodnocena mezi nejlepšími trenéry a cvičiteli v okrese Prostějov. Na ocenění navržena za celoživotní přínos rozvoje Sokola na místní, župní a regionální úrovni.

Ing. Jitka Vitásková, (nar. 1959) TJ Sokol I Prostějov
Starostka TJ Sokol I Prostějov, od znovuobnovení Sokola cvičitelka mladších a starších žákyň Sokola I Prostějov, zúčastnila se s nimi sokolských sletů a závodů v sokolské všestrannosti žactva. Na ocenění navržena za celoživotní přínos rozvoje Sokola na místní, župní a regionální úrovni.
Návrh na ocenění vzešel od komise Rady Olomouckého kraje pro mládež a sport, která navrhla z každého okresu dva až šest kandidátů. (ber)

Poslat nový komentář