Značku Výrobek OK získal více než tucet producentů. Včetně těch z Prostějovska

Značku Výrobek OK získal více než tucet producentů. Včetně těch z Prostějovska
foto Olomoucký kraj

Králičí klobáska, pivo nebo med – to je jen část z celkem 15 výrobků, které se nově pyšní titulem Výrobek OK. Letos se o něj ucházelo 134 produktů od téměř padesáti žadatelů. Ocenění si převezmou na podzimní Floře.

Z našeho regionu si titul Výrobek OK v kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě vydobyla jablka čerstvá Jonagold Hospodářského družstva Určice. Regionální potravinou Olomouckého kraje pro rok 2022 v kategorii Mléčné výrobky ostatní se stala pasterovaná čerstvá smetana Zlaty Ronzové Mádrové ze Zlaté farmy Štětovice.

„Každý výrobek, který pochází z Olomouckého kraje, a zvlášť, pokud jde o potravinu, je skvělou vizitkou pro region. Lokální producenti totiž patří mezi špičku v oboru a tím, že vyrábí i zpracovávají místní suroviny, přispívají k ochraně životního prostředí a dávají zdejším lidem práci,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Agrární komora Olomouckého kraje uděluje ocenění Výrobek OK už od roku 2005, dosud ho obdrželo 230 produktů.

Punc kvality obsahuje také označení Regionální potravina Olomouckého kraje. I ta má čerstvé držitele – je jich hned devět včetně zmrzliny, větrníku a hanáckého koláče. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář