Podnikavá hlava zná vítěze

Podnikavá hlava zná vítěze
ilustrační foto

 

Pátý ročník soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou pořádá ve spolupráci s Olomouckým krajem Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, již zná vítěze. Ve veřejném finále se jím minulý týden stal Radek Poisl s projektem AMOTec.

„Většina projektů, které postoupily do finále, byla z oblasti služeb. Zastoupeny byly ale i podnikatelské záměry, které se zabývaly využitím nových technologií. Oproti předchozím ročníkům bylo mezi finalisty výrazně více studentů Univerzity Palackého,“ uvedla projektová manažerka Vědeckotechnického parku UP Silvie Polánková.

Soutěž se letos opět setkala s velkým zájmem. Desítku finalistů vybírala komise z 54 odevzdaných prací. Vyhlášeni byli i výherci zvláštních kategorií – Podnikatelem v sukních se stala Lucie Balarinová Lucie – První pomoc ŽIVĚ, Nejlepšími středoškoláky pak Zapletalová Kristýna a Žákovská Markéta s Designovými popruhy na fotoaparáty.

Vítěz si odnesl odměnu 50 tisíc korun, celkem si finalisté rozdělili ceny v hodnotě zhruba 600 tisíc korun. Vedle finanční odměny získají navíc úspěšní účastníci i cenné rady odborníků a zázemí při rozjezdu podnikání.

Vloni soutěž vyhrál student Martin Zavadil s projektem Sledujeme divadlo. Klání se tehdy zúčastnilo rekordních 67 projektů. Celkem již v minulosti Podnikavou hlavou prošlo přes 200 soutěžících, někteří z nich uvedli své nápady do praxe. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz. (red)

Poslat nový komentář