Obchody o Vánocích. Penny a Lidl na Štědrý den zavře, v ostatních nakoupíte dopoledne

Obchody o Vánocích. Penny a Lidl na Štědrý den zavře, v ostatních nakoupíte dopoledne
ilustrační foto pixabay

Ačkoli nařízení vlády je každoročně stejné, přesto často nebývá jasné, jak mají obchody o vánočních svátcích otevřeno. Otevírací doba o státních svátcích v obchodech se řídí zákonem o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě platného od roku 2016. Podle něj musí bezpodmínečně zavřít ty obchody, jejichž prodejní plocha přesahuje 200 čtverečních metrů, a dále bazary, zastavárny či výkupny odpadu. 

Přestože zákon umožňuje obchodním řetězcům otevřít i na Štědrý den, zaměstnanci společnosti Penny Market zůstanou i letos doma se svými nejbližšími. Stejné rozhodnutí jako Penny Market učinily letos i obchodní řetězce Lidl či COOP, které budou 24. 12. 2022 rovněž celý den zavřené. Opět zde nakoupíte až 27. 12. 2022.

Na Štědrý den nakoupíte v Tescu, které bude mít otevřeno do 11 hodin, o hodinu delší otvírací dobu bude mít Billa. V Kauflandu nakoupíte 24. 12. do 11:45, stejně jako v Albertu. Pokud o Štědrém dni nemáte cestu kolem žádného ze zmíněných řetězců, můžete nakoupit i prostřednictvím online supermarketu Rohlík nebo Košík. (red)

Poslat nový komentář