Předmájová veselice poděkovala pěstounům

Předmájová veselice poděkovala pěstounům
Foto Zuzka Baričíková
Další fotky: 
Předmájová veselice poděkovala pěstounům
Předmájová veselice poděkovala pěstounům

V sobotu 15. dubna se v Olomouci konala Předmájová veselice, která byla poděkováním pěstounům za jejich práci a kterou pořádala Náruč dětem. Večerem přítomné provázela cimbálová muzika Poštár a NS Pantlék z Němčic nad Hanou měl tu možnost poděkovat pěstounům svým vystoupením. Ve svém středu mají také rodinu, která má děti v pěstounské péči.Celou akci moderoval známý herec Adrian Jastraban, který se některým  podepsal i do deníčků.

Připravili jsme si pro ně především vystoupení našich nejmenších a jako první vystoupili ti úplně malí s říkankou Koulela se brambora. Bylo velice milé vidět ty prcky, jak se snaží motat ručkama, aby napodobili kutálející se bramboru. Pak jim na pomoc přišla dlouhatánská stonožka, která se jmenovala Eliška a měla červené ponožky. Za ní následovala Travička zelená v podání Rozárky a Elenky a další říkanky a přiletěl čížek, rozběhlo se Kolo mlýnsky, napásli jsme ovečky, a nakonec vysvitlo sluníčko. Prostě děti předvedly svou hravost i své umění vyjádřit pohybem své první taneční krůčky. Na děti pak navázalo pásmo Mikroregion Němčicko tančí a divákům tak zatančila písničky našeho Němčického regionu, které byly doplněné i krátkým vyprávěním o každé z našich obcí. Milé bylo, když naši nejmenší, kteří dali přednost před dobrotami z košíku, se po svém na kraji taneční plochy přidali k tanci Mikroregionu a napodobovali své dospělé kamarádky a tety. 

Myslím si, že se naše vystoupení líbilo, protože jsme byli odměněni krásným potleskem. Po skončení byly děti velice spokojené, protože na každé z nich v šatně čekala veliká taška s překvapením od pořadatelů.  (Jana Otáhalová)

Poslat nový komentář