Revitalizace Pivovarského rybníčku ve Vrahovicích má dodavatele

Revitalizace Pivovarského rybníčku ve Vrahovicích má dodavatele
ilustrační foto ber

Radní již mají jasné rozhodnutí o tom, která firma bude provádět obnovu Pivovarského rybníčku. Jde o celkovou revitalizaci vodní nádrže a postarat se o ni má, jako dodavatel veřejné zakázky, firma Rovina stavební a.s. z Hulína. Rozhodnutí radních se opíralo o hodnocení komise, která prověřovala dvanáct nabídek možných dodavatelů. Výběr probíhal na základě ekonomické výhodnosti.

 „Půjde o rekonstrukci výpustného zařízení, odtěžení sedimentu z celé plochy nádrže a obnovu opevnění břehů rovnaninou z lomového kamene. Pro zvýšení rekreačního potenciálu území bude v prostoru zátopy vytvořena mělká zóna (brouzdaliště) se zpevněným dnem a s nášlapnými kameny vystupujícími nad vodní hladinu. Vytvoříme také mělkou zónu, která bude zarostlá rostlinným společenstvím a pochopitelně zde bude umístěn nový mobiliář – lavičky a odpadkové koše. Revitalizací rybníčku se zároveň vytvoří možnost částečného vypouštění nádrže pro následné údržbové práce,“ popsal plánované činnosti náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má stavební rozvoj a investice ve své pracovní gesci.

"Tato část prostějovské přírody si už patřičnou péči opravdu zaslouží. Jsem ráda, že zde vznikne nejen místo pro rekreaci, ale i pro hry dětí," dodala náměstkyně primátora pro oblast životního prostředí Milada Sokolová.   

Předpokládaná hodnota zakázky je 12,4 milionu korun (bez DPH), požadovaný termín zahájení dodávek prosinec 2021, požadovaný termín ukončení dodávek do 15. srpna  2022. (red)

Poslat nový komentář