Revitalizace Pivovarského rybníčku pokračuje

Revitalizace Pivovarského rybníčku pokračuje
Foto MMP

V rámci revitalizace je třeba zrekonstruovat výpustné zařízení, odtěžit sedimenty z celé plochy nádrže a obnovit opevnění břehů rovnaninou z lomového kamene.

„V současné době probíhá odtěžování sedimentů, práce pokračuje dle harmonogramu. Jak vyplývá z fotodokumentace, nános sedimentů je obrovský. Za celou dobu téměř 40 let provozu nebylo odbagrování provedeno,“ říká náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Pro zvýšení rekreačního potenciálu území bude dále v lokalitě vytvořena mělká zóna (brouzdaliště) se zpevněným dnem a s nášlapnými kameny vystupujícími nad vodní hladinu. Vytvořena bude také mělká zóna, která bude zarostlá rostlinným společenstvím.

„K dispozici bude nový mobiliář, nové lavičky, odpadkové koše, přibude stezka zdraví. Věřím, že se toto místo změní tak, aby sem lidé rádi chodili a trávili volný čas, doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 12,4 milionu korun (bez DPH), revitalizace by měla být dokončena do 31. 08. 2022. (ber)

Poslat nový komentář