Tomeček a Praskačová patří mezi nejlepší motýlkáře

Lenka Skoumalová (v bílé čepičce) při startu
Lenka Skoumalová (v bílé čepičce) při startu

 V sobotu se v Karviné se uskutečnil 14. ročník Karvinského motýlkářského trojboje, na kterém startovalo i patnáct prostějovských plavců. V konkurenci 26 českých a polských oddílů získali 22 cenných kovů. V trojboji obsadila Kateřina Praskačová 2. místo se ztrátou pouhých pěti bodů na vítězku. Mezi muži Michal Tomeček obsadil celkové 3. místo.

 Karvinský motýlkářský trojboj je prvním významným závodem letní plavecké sezóny. Startují zde plavci všech věkových kategorií. Hlavními disciplínami jsou všechny motýlkářské tratě – 50, 100 a 200 metrů. Absolutními vítězi se stávají plavci s nejvyšším bodovým součtem z těchto disciplín. Loni se celkovými vítězi stali prostějovští plavci Jakub Nezdoba a Tereza Mráčková. Mladší plavci se však stali důstojnými nástupci. „Praskačové chybělo jen 5 bodů na Gabrielu Chudárkovou ze Zlína. Má dobrou formu. Michal Tomeček s konkurencí také bojuje statečně. Druhé a třetí místo na trojboji je skvělý výsledek. Trojboj je jeden z prvních testů v intenzivní přípravě na letní plaveckou sezonu a dopadl velmi dobře pro všechny plavce,“ chválí svěřence trenér Petr Adamec.

V jednotlivých disciplínách si nejlépe vedla Lenka Skoumalová ziskem tří zlatých (100PZ, 100M a 100VZ) a jedné bronzové medaile (200M). V hodnocení trojboje skončila na 4. místě se ztrátou 15 bodů na třetí místo. Praskačová získala v jednotlivých disciplínách dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Dvě zlaté si vyplaval Michal Tomeček (50Z a 100VZ) a přidal k nim ještě dvě bronzové medaile z individuálních disciplín. Prostějovští plavci bodovali také v jiných disciplínách než na motýlka. Jedenáctiletý Lukáš Řehořek získal zlato na 50 metrů prsa, stejně jako Martina Skoumalová a Michaela Petrželová vyplavala nejvyšší příčku ve své královské disciplíně 100 metrů volný způsob. S medailovým umístěním odjeli také Jakub Cibulka, Kateřina Malečková, Kateřina Polcrová a Kristýna Vrchová. Medaili z Karviné si tedy odvezl téměř každý z našich plavců a to konkurence nebyla vůbec slabá.

Plavci budou pokračovat v další přípravě, která směřuje k vrcholu sezóny – mistrovství republiky. Oživení sezóny přinese 24 – hodinovka 14. dubna, při které se budou plavci 24 hodin denně střídat v plavání. Během jejich plavání bude na bazéně probíhat doprovodný program pro veřejnost. „Program ještě dolaďujeme a určitě jej brzy zveřejníme na webu a na plakátech,“ upřesňuje Petr Adamec.

(maty)

Poslat nový komentář