Zachránili jste nám život, děkovali zdravotníkům bývalí pacienti

Zachránili jste nám život, děkovali zdravotníkům bývalí pacienti
Foto ZZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Zachránili jste nám život, děkovali zdravotníkům bývalí pacienti
Zachránili jste nám život, děkovali zdravotníkům bývalí pacienti

Během jediného dne přišli na Výjezdovou základnu ZZS OLK Hněvotínská hned dva pacienti s obrovským poděkováním za záchranu života.

Je druhý srpnový den a v odpoledních hodinách dostávají posádky RV a RZP OL výzvu pod naléhavostí N1 s indikací: sražený chodec – dítě. „Jelikož se tato nehoda stala pár metrů od naší výjezdové základny, jsme na místě ihned. Shodou okolností se u této události nachomýtl náš kolega mimo službu, takže ihned zahájil první pomoc. Jednalo se o malé dítě, které bylo po srážce s vozidlem odhozeno o několik metrů dále od osobního automobilu. Chlapec byl v bezvědomí, gaspoval, po adekvátní první pomoci se poté při příjezdu našich posádek probírá do neklidu, pláče. Jeho vitální funkce nejsou vůbec uspokojivé, stav se zhoršuje – nastávají křeče celého těla. Chlapce je tak potřeba analgosedovat a převést na umělou plicní ventilaci. Po provedení těchto úkonů dochází ke stabilizaci zdravotního stavu a výjezdové skupiny předávají pacienta LZS, která jej následně transportuje na dětské traumacentrum do FN Ostrava Poruba. A dnes? Přišel i se svým tatínkem na návštěvu – zcela bez následků!! Měli jsme slzy v očích Protože, co je víc než záchrana života, a ještě k tomu toho dětského? DĚKUJEME a přejeme hodně zdraví,“ děkují zdravotníci.

Druhý případ se stal 24. 9.Kryštof 09 vzlétá k dopravní nehodě, kdy osobní auto sjelo ze silnice do potoka. Ve voze jsou dvě osoby, z toho jeden nezletilý pacient. „Po našem příletu na místo události je již hasiči vyprostili ven – naštěstí oba vyvázli bez vážných zranění. U obou z nich došlo pouze k podchlazení z pobytu ve vodě. Okamžitě jim byl poskytnut tepelný komfort a převoz na další do vyšetření do FNOL na oddělení OUP. Dědeček nám přišel poděkovat za záchranu sebe a své vnučky. Ocenil profesionální ošetření, i milý a klidný přístup našich posádek. „Jsme rádi, že jsou oba v pořádku a velice DĚKUJEME za návštěvu, slova díků a také za dobroty,“ dodávají zdravotníci. (red)

Poslat nový komentář