Jde o obyčejnou lidskou závist, říká starostka Lebedová

Jde o obyčejnou lidskou závist, říká starostka Lebedová
ilustrační foto ODS.cz

 

Osmnáct tisíc metrů čtverečních půdy je v posledních týdnech nejřešenějším tématem obyvatel Smržic. Pozemek patřící synovi starostky Hany Lebedové by se totiž mohl změnit ve stavební parcely. Zatímco starostka nařčení z možného obohacení své rodiny odmítá, někteří obyvatelé si na pomoc pozvali organizaci, bojující proti korupci.

Syn starostky, Tomáš Lebeda, zakoupil sporný pozemek již před několika lety jako zemědělskou půdu. Ta by měla být v nejbližší době díky novému územnímu plánu změněna ve stavební pozemky. Na jejich prodeji stavebníkům by tak majitel vydělal nemalé peníze. „Jde o obyčejnou lidskou závist, kterou zde rozdmychávají dva lidé. Osobně jakékoli pochybení odmítám, nic nedělám o své vůli,“ sdělila PvNovinkám Hana Lebedová. O návrhu územního plánu nerozhoduje podle jejich slov starosta, ale zastupitelstvo, oddělení územního plánování Magistrátu města Prostějova a architekt. „V návrhu je zapracována řada změn a doporučení od nejrůznějších úřadů a institucí. Změnu užívání nenavrhl pouze můj syn, ale i další majitelé pozemků,“ dodala Lebedová.

V pondělí dorazí na pozvání obyvatel do Smržic zástupci organizace bojující s korupcí, Transparency International. Na besedě lidem přiblíží záležitosti kolem územního řízení.

O tři dny později se bude v kulturním domě konat veřejné projednávání územního plánu, které svolal stavební úřad prostějovského magistrátu. Návrh je k dispozici na webu Smržic. (ber)

Poslat nový komentář