Pomocná ruka působí v regionu už 24 let

Pomocná ruka působí v regionu už 24 let
Foto osruka.cz

Hlavní činností z. s. Pomocná ruka Prostějov je sociální služba osobní asistence, která je poskytována osobám se sníženou soběstačností, které potřebují pomoc při zvládání běžných činností. Podporuje a pomáhá jednotlivým uživatelům přímo v domácnostech.

„Je to komplex služeb, jejichž cílem je pomoci občanům starým, zdravotně postiženým a handicapovaným zvládnout prostřednictvím osobního asistenta úkony, které by si udělali sami, kdyby neměli jakékoliv postižení. Jde především o pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zajištění stravy, nákupu. Osobní asistence umožňuje člověku plnohodnotně žít v jeho dlouhodobě přirozeném prostředí – vlastní domácnosti a přirozeně udržovat kontakty, které měl celý život a mohl o svém životě rozhodovat,“ říká ředitelka služby Miluše Hovorková. Velkou měrou také pomáhá zachovat kvalitu života, do které patří i společenské styky, zájmy a záliby, jakými jsou např. návštěva divadla, procházky, společenské hry, předčítání. Průběh a obsah služby si určuje sám uživatel.

Osobní asistenci poskytuje Pomocná ruka celoročně v regionu Prostějovska. V loňském roce službu zajišťovalo 22 asistentek. „Služba osobní asistence probíhala bez přerušení a nemuseli jsme odmítnout žádného žadatele o poskytování asistenční služby,“ doplnila ředitelka s tím, že se tak stalo i díky dlouhodobým sponzorům – NEVA Žaluzie s.r.o., firma Přidal Kralice s.r.o., Dotace MPSV, Olomoucký kraj a město Prostějov.

Veškeré informace o službách a možnostech jejich využití naleznete na https://osruka.cz/. (ber)

Poslat nový komentář