O Amazon se chce ucházet i Prostějov

O Amazon se chce ucházet i Prostějov
ilustrační foto internet

 

Internetový obchod Amazon obří logistické centrum v Brně kvůli nemožnosti dohody s tamějším vedením města nepostaví. Do hry tak mohou zasáhnout noví hráči. Jedním z nich je i Prostějov.

Šéfové firmy tak nyní vybírají jinou polohu centra, které má sloužit zejména pro Českou republiku a sever Rakouska. Náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil chce, aby se Prostějov pokusil pobočku získat. „Pracovní místa, která Amazon nabízí, jsou pro nás velkou motivací. Chci přesvědčit radní a zastupitele, aby se možností výstavby logistického centra Amazonu zabývali," uvedl pro servr i.DNES.cz Pospíšil. Město podle jeho slov může nabídnout i pozemky nebo pomoci při jednání s jinými majiteli. (red)

 

Amazon.com je internetový obchod americké společnosti Amazon.com, Inc. Patří mezi nejstarší a největší obchody svého druhu. Jeff Bezos provozoval už v roce 1994, v začátcích internetu, knihkupectví Cadabra.com, které téhož roku přejmenoval na Amazon. Příjmy společnosti se dnes pohybují okolo 7 miliard dolarů ročně a firma dokázala růst i v časech ekonomické krize. Zdroj: Wikipedia.cz

Komentáře

Tak vám nestačí, že Prostějov je totálně ucpán kamiony a leží na rychlostní silnici a křižovatce, a je naprosto zahlcen automobilovou dopravou. Už tu máme Hopi, které sem tahá snad stovky kamionů denně. Normální města se všemožně brání logistickým firmám, a vy je sem pořád taháte. Co jsme vám udělali a proč nám to děláte.    

Pokud by se realisticky vyřešil problém dopravy a samozřejmě i nějaké vhodné lokality, tak proč ne, pracovní místa jsou potřeba. Ale ne pokud by to mělo znamenat zatížení už tak vytížené městské dopravy nebo snad zhoršení podmínek pro životní prostředí. Třeba by se radní mohli inspirovat EDP v Komořanech :)

Doufám, že jsou na radnici i rozumní lidé, kteří něco takového nepřipustí. Dá se předpokládat, že by objekt byl postaven v průmyslové zóně. Již dnes pro přilehlé části města/ Vrahovice, Trpínky, Čechůvky, Kralice../ znamená průmyslová zóna rapidní zhoršení životního prostředí / hluk, světelný smog, prach, dopravní přetíženost...../. Jsem zásadně proti!!!!

 

 

To brzo !!!

Poslat nový komentář