Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní značku. Je mezi nimi i Niva z Otinovsi

Regionální potraviny a výrobky získaly prestižní značku. Je mezi nimi i Niva z Otinovsi
ilustrační foto

Likér z horských borůvek nebo šneci s bylinkovým máslem. To je jen zlomek produktů, které uspěly v krajské soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje. Slavnostní předání certifikátů se uskutečnilo v rámci festivalu gastronomie a nápojů Olima během podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK.

Značku Regionální potravina v krajské soutěži získalo celkem osm producentů, ocenění „Výrobek Olomouckého kraje“ s právem označení „Výrobek OK ®“ pak směřovalo ke dvanácti výrobkům.  Vítězným výrobkem značky Výrobek OK® 2021 se v kategorii Sýry včetně tvarohu stal Sýr s ušlechtilou plísní NIVA Extra Mlékárna Otinoves s.r.o., Otinoves.

Olomoucký kraj regionální potraviny vnímá jako jedno ze zásadních témat, proto letos na podporu farmářských trhů v regionu i regionálních značek vyčlenil zhruba 650 tisíc korun. „Farmářské trhy jsou skvělým způsobem, jak propojit farmáře a jejich zákazníky. Důležitá je regionální produkce potravin, což mimo jiné souvisí i se zaměstnaností,“ doplnil Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánování a rozvoje venkova. (red)

Poslat nový komentář